Másképp

– the other way –

(2011)

 

A Pentaton Művész- és Koncertügynökség kiadásában 2011-ben megjelent Miklósa Erika Másképp című lemeze. A világhírű operaénekes stúdióalbuma egy klasszikus kalandozás a latinos dallamok és a jazz világában. A művésznő kedvenc dalait énekli saját stílusában, izgalmas hangszerelésben. Hallhatunk Piaf-sanzont, Piazzola-tangót és Cole Porter-jazzt, a Casablanca film betétdalát, a Csárdáskirálynő operett egyik slágerét, de olyan operaklasszikusokat is, mint a Csengettyű ária, a Traviatából Violetta áriája, vagy a Carmenből a Habanera.

“Így húsz év távlatában úgy érzem, az operaénekes és egy maratonfutó élete között nem sok különbség van. Borzasztó nagy fegyelem, szorgalom, kitartás egy hosszú távú építkezés, ha úgy tetszik, befektetés kell hozzá. Kihívások sorozata, amely mind egyre tapasztaltabbá, erősebbé teszi az embert. S persze bátorság, hogy épp egy ilyen rendkívüli lemezt készítsen az ember. Igen, bátorság, meg szerencse ahhoz, hogy egy fantasztikus zenésztársaság mindenféle műfajból együtt “rezegjen” és ilyen szeretettel, profizmussal muzsikáljon, ami egyben egy erős alapokon álló híd is a műfajok találkozásában. S ne feledkezzünk meg a háttérmunkáról, a feltételek szinte kompromisszum nélküli biztosításáról! Csak köszönni tudom! Köszönöm mindenkinek a szeretetet, az elfogadást, a sok türelmet és ezt a különleges lemezt. Mert ezt MÁSKÉPP nem lehet…” /Miklósa Erika/

Tracklist:

1. Piazzolla: Maria de Buenos Aires – Yo Soy Maria (3:27)
2. Gershwin: Porgy and Bess – Summertime (3:44)
3. Bernstein: Candide – Glitter and Be Gay (5:34)
4. Händel: Eternal source of light divine (3:49)
5. Verdi: La Traviata – É strango, é strano… (5:46)
6. J. Strauss: Denevér / Die Fledermaus – Csárdás (4:35)
7. Kálmán: A csárdáskirálynő – Álom, álom (4:28)
8. Bizet: Carmen – Habanera (4:29)
9. Pacheco: Ha uma música do povo (3:35)
10. Delibes: Lakmé – Oú va la jeune Indue? (7:58)
11. Monnot: Hymne á l’amour (Edith Piaf dala) (3:05)
12. Porter: Let’s do it! (4:22)
13. Hupfeld: As Time Goes By (Casablanca film betétdala) (3:26)

A lemezen közreműködnek Dolhai Attila, Kökény Attila, Szakcsi Lakatos Róbert és Harazdy Miklós, Fekete-Kovács Kornél, a Modern Art Orchestra és a Quartett Escualo.

Megosztás