Az ég szabad

– poplemez –

(2006)

Miklósa Erika Az ég szabad című albuma 2006 október közepén jelent meg a Tom-Tom Records gondozásában, és nagyon különleges zenei világot foglal magába. Az Ég szabad című lemez szerzőpárosa két nagy név: Wolf Péter és Sztevanovity Dusán. Az alkotók tizenhárom olyan dalt írtak, amely mélysége, érzékenysége és mondanivalója miatt semmiképp nem hallgatható csupán háttérzeneként.

Odafigyelést, elmélyülést igényel. A zene, a gondolat és a szöveg tökéletes egységgé fonódik össze a dalokban, amelyekről a lemez két szerzője a következőképpen vall:

„Utak találkozása. Művek és előadó, költemények és zene, alkotók és befogadók. Ki tudja miért, miért most és miért ők-mi? Ez az érzelem halmaz minden emberben jelen van. Az egyik dédelgeti, a másik titkolni gondolja. Valamiért most „érett be”, valamiért külön-külön, de együtt is ezt gondoljuk a világról. Valamiért személy szerint minket talált meg a sors részt vehetni ebben az önfeledt megnyilatkozásban, és ma már nem is csodálkozom – csodálkozunk: így kellett történnie. A dalok bennünk voltak, most napvilágra kerültek. Az „üvegcipő nem is lehetne másé. A végeredményből sugárzik minden, ami egy embert emberré varázsol: az esendőség, a botladozás Ég és Föld között, a szeretet és a gyűlölet önkívülete és bugyrai, a csúszás – mászás és a lebegés, a megbocsátás áhítása, és erénye.
És annak bizonysága: ez a feladatunk.”

Tracklist:

1. Az ég szabad (4:47)
2. Isten tenyerén (2:58)
3. Mi az, ami szép (2:55)
4. A fák (3:26)
5. Harmadnapon (3:01)
6. Táncolj (2:07)
7. Ajtó (2:13)
8. Úgy, ahogyan ő (3:06)
9. Szerelem (2:37)
10. Hívlak (3:17)
11. Végül (3:38)
12. Hallelu-jah (3:29)
13. Ave Maria (3:34)

 

Megosztás