A TESZ Futás, valamint a CEP Fehérvár Félmaratont követően vasárnap délelőtt a II. Adventi Jótékonysági Futásra várták a mozogni vágyókat a Várkörúton. A futás és a január 7-i jótékonysági estély bevételével a kórház gyermekosztályának csecsemő- és gyermekágy vásárlását támogatták a résztvevők.
Kellemes őszi időjárás fogadta azokat, akik vasárnap délelőtt ellátogattak a II. Adventi Jótékonysági Futásra. A tömegsportrendezvényt a Kossuth-díjas operaénekesnek, a Székesfehérvári Jótékonysági Estély háziasszonyának, Miklósa Erikának az ötlete nyomán indították útjára az elmúlt esztendőben. A sportos programmal a mecenatúra és az önzetlen segítségnyújtás fontosságára kívánják felhívni a társadalom figyelmét. A rendezvény a kellemes és sportos elfoglaltságon kívül jótékony célt is szolgált egyben: a jelképes nevezési díjakból származó bevétellel a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház Újszülött, Csecsemő és Gyermek Osztályán csecsemő- és gyermekágyak vásárlását támogatja a város.
Az 1 km-t és 5 km-t teljesítőket Cser-Palkovics András polgármester üdvözölte. „Köszönöm szépen, hogy ilyen sokan eljöttek a II. Adventi Jótékonysági Futásra! A több mint ötszáz induló jól bizonyítja, hogy ebben a városban méltán népszerű a sport és a futás is. Külön öröm, hogy most nemcsak magunk miatt, hanem egy nagyon nemes célért, a kórház támogatásáért is futhat mindenki. Kíváncsian várom, ki lesz az a kisgyermek, aki az 1 kilométeres táv győzteseként este felkapcsolhatja velem az adventi fényeket. Jó szórakozást és futást kívánok mindenkinek!”
A futóverseny gyermek győztese az elmúlt évhez hasonlóan Bese Marcell lett. A 12 esztendős fiatalember az ARAK színeiben atletizál, így nem meglepő módon nagy magabiztossággal diadalmaskodott. A város ajándéka mellett este Székesfehérvár polgármesterével közösen kapcsolhatja fel a város adventi fényeit. Az 5 kilométeres távon a Tiszaújvárosi Triatlon Klub versenyzője, Dévay Zsombor győzött. A 16 éves sportoló immáron másfél éve él családjával Székesfehérváron, míg szeretett sportágát kilenc éve űzi. Sikerével két belépőjegyet kapott a január 7-i Székesfehérvári Jótékonysági Estélyre. Az indulók soraiban ott voltak többek között a fehérvári sportklubok versenyzői, a város civil szervezeteinek képviselő, de rajthoz állt Székesfehérvár több önkormányzati képviselője, a magyar Forrest Gump, Iváncsics Zsolt, s természetesen Miklósa Erika is, aki családjával teljesítette az 5 kilométeres távot. Az esemény moderátoraként Lengyel Zsófia és Somos Zoltán voltak.
Nemcsak a délelőtti Adventi Jótékonysági Futás biztosított tartalmas, élménydús kikapcsolódást az érdeklődőknek. Advent első vasárnapjának délutánja számos programot kínált a történelmi Belvárosban. Az adventi programok már 15.00 órától elkezdődtek a Belvárosban: a Hiemer-házban mézeskalácsból készítettek városmakettet, a Városház téren fellépett délután a Vox Mirabilis Kamarakórus, majd 17.30 órakor kapcsolták fel az ünnepi fényeket, és gyújtották meg az adventi koszorú első gyertyáját. Ezt követően 18.00 órától Szulák Andrea adott koncertet az Adventi színpadon, sötétedéstől pedig animációs vetítés és ünnepi fényfestés kezdődött több belvárosi épületen.
Share: