A TESZ Futás, valamint a CEP Fehérvár Félmaratont követően vasárnap délelőtt a II. Adventi Jótékonysági Futásra várták a mozogni vágyókat a Várkörúton. A futás és a január 7-i jótékonysági estély bevételével a kórház gyermekosztályának csecsemő- és gyermekágy vásárlását támogatták a résztvevők.

Kellemes őszi időjárás fogadta azokat, akik vasárnap délelőtt ellátogattak a II. Adventi Jótékonysági Futásra. A tömegsport-rendezvényt a Kossuth-díjas operaénekesnek, a Székesfehérvári Jótékonysági Estély háziasszonyának, Miklósa Erikának az ötlete nyomán indították útjára az elmúlt esztendőben. A sportos programmal a mecenatúra és az önzetlen segítségnyújtás fontosságára kívánják felhívni a társadalom figyelmét. A rendezvény a kellemes és sportos elfoglaltságon kívül jótékony célt is szolgált egyben: a jelképes nevezési díjakból származó bevétellel a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház Újszülött, Csecsemő és Gyermek Osztályán csecsemő- és gyermekágyak vásárlását támogatja a város.

Az 1 km-t és 5 km-t teljesítőket Cser-Palkovics András polgármester üdvözölte. „Köszönöm szépen, hogy ilyen sokan eljöttek a II. Adventi Jótékonysági Futásra! A több mint ötszáz induló jól bizonyítja, hogy ebben a városban méltán népszerű a sport és a futás is. Külön öröm, hogy most nemcsak magunk miatt, hanem egy nagyon nemes célért, a kórház támogatásáért is futhat mindenki. Kíváncsian várom, ki lesz az a kisgyermek, aki az 1 kilométeres táv győzteseként este felkapcsolhatja velem az adventi fényeket. Jó szórakozást és futást kívánok mindenkinek!”

A futóverseny gyermek győztese az elmúlt évhez hasonlóan Bese Marcell lett. A 12 esztendős fiatalember az ARAK színeiben atletizál, így nem meglepő módon nagy magabiztossággal diadalmaskodott. A város ajándéka mellett este Székesfehérvár polgármesterével közösen kapcsolhatja fel a város adventi fényeit. Az 5 kilométeres távon a Tiszaújvárosi Triatlon Klub versenyzője, Dévay Zsombor győzött. A 16 éves sportoló immáron másfél éve él családjával Székesfehérváron, míg szeretett sportágát kilenc éve űzi. Sikerével két belépőjegyet kapott a január 7-i Székesfehérvári Jótékonysági Estélyre. Az indulók soraiban ott voltak többek között a fehérvári sportklubok versenyzői, a város civil szervezeteinek képviselő, de rajthoz állt Székesfehérvár több önkormányzati képviselője, a magyar Forrest Gump, Iváncsics Zsolt, s természetesen Miklósa Erika is, aki családjával teljesítette az 5 kilométeres távot. Az esemény moderátoraként Lengyel Zsófia és Somos Zoltán voltak.

Megosztás: