Miklósa Erika: „Bízom Friciben, mert nyugodt és strapabíró”

Újfajta szerepvállalásba kezd Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas operaénekesnőnk. Miklósa Erika énekes karrierje mellett futott már New York-i maratont, vett részt fogathajtásban is, de most igazi újdonságként lóháton játssza el a szenvedélyes Carmen szerepét a Papp László Budapest Sportarénában. A Spanyol Királyi Lovasiskola Andalúz Fiesta című látványos színházi lovas showműsorában, december 2-án és 3-án, az énekes világklasszis bármiféle lovas előképzettség nélkül, bátran pattan nyeregbe. A művésznő megtartotta első lovas próbáját, melynek során azonnal bizalmába fogadta a csodás fekete paripa.

Miklósa Erika Domonyban járt, hogy legújabb alakításához próbalovaglást tartson. A művésznő merész vállalkozásba kezdett; énekesnői szerepét kivételesen lóháton alakítja egy világújdonságnak számító spanyol lovas látványszínházi produkcióban. A Bizet operaművével és a Déri András vezényletében élő szimfonikus zenekarral újraálmodott spanyol-magyar látványszínházi koprodukcióban Kiss B. Attila Kossuth-díjas operaénekes partnereként lép fel. Erika sokat gyakorolt a Lázár testvérek birtokán, hogy ló és lovasa mielőbb megszokják egymást és közben odafigyelt a helyes testtartásra és mozdulataira is.

Frici egy holland fríz, de nem is a fajtája a lényeg, hanem az, hogy ő egy nagyon nyugodt, strapabíró ló, aki mindent kibír. A közös próbánk során nem volt rá rossz hatással az énekhangom, ezért bízom benne, hogy nagy lesz a sikerünk” – mondta nevetve.

A koloratúrszoprán énekesnő azért vállalta el a különleges fellépést, mert mindig is közel álltak hozzá a lovak, sőt már azt is biztosan tudja, hogy kislányát is szeretné a jövőben lovardába járatni.

Örömmel tölt el egy ilyen monumentális produkció, amikor ennyi embert látok együtt a közönség soraiban. Inspirál a több ezer néző jelenléte, ugyanakkor a jó ügy is, hogy a lovas sportot, és a lovak szeretetét népszerűsíthetem, hiszen erről is híres Magyarország, nem véletlenül mondják, hogy lovas nemzet vagyunk” – tette hozzá.

A hamarosan Budapestre érkező cordobai királyi ménes showműsora igazi világszenzációnak ígérkezik, amelyben a főszerepet a fegyelmükről és bámulatos teljesítményükről ismert fajtiszta andalúz lovak kapják. A bemutatón színpompás ruhába öltöztetett, földön és levegőben fergeteges táncot lejtő flamenco táncosok, és bámulatos akrobata mutatványokat végrehajtó profi lovasok fokozzák majd a hangulatot, míg magyar részről Koltai Polett nyolc dámalovas karusszele, illetve Szegedi Gábor fogathajtó világbajnok produkciója teszi az estét még felejthetetlenebbé.

A színházi előadás folytatásaként a vendégek részt vehetnek a műsort követő fedeles fogathajtói világkupán, ahol a legnagyobbak fogathajtói versenyében gyönyörködhetnek az érdeklődők.

 

További információk:

https://www.facebook.com/lovasshow/

https://www.facebook.com/events/331950693913547/
https://www.facebook.com/events/510215932703969/

Megosztás: